4 hobbyer der egner sig til efteråret

Med den alt for varme sommer vi har haft i år er det forståeligt, hvis du glæder dig til at komme lidt ind i efteråret, hvor temperaturene bliver noget mere overkommelige. De fleste planter har ikke haft godt af det varme vejr i løbet af sommeren, men det betyder ikke, at de klarer sig bedre i løbet af efteråret. Det gør vi mennesker til gengæld, hvis vi husker at finde på noget, vi kan lave, når det bliver kold udenfor. Og koldt bliver det, så for at hjælpe dig med at nyde hverdagene, selv når det er koldt, giver dig her fire bud på hobbyer, du kan give dig til i løbet af de koldere dele af efteråret i år.

Den første hobby du bør overveje er brætspil. Efter opfindelsen af den personlige computer og især de håndholdte apparater blev hvermandseje, er brætspil hurtigt blevet mindre populære. Det er dog lige så stille gået den anden vej igen, måske fordi det er ved at gå op for folk, at det hverken er sundt eller specielt rart at være klistret til den ene eller den anden skærm dagen lang. Brætspil er desuden en social aktivitet, hvor man får brugt både hjernen og lattermusklerne, såfremt man er i godt selskab.

Hvis godt selskab ikke er nødvendigt, hvis du vil lave noget mere produktivt, eller hvis du bare har lyst til at lave noget, der er endnu mere afslappende, så bør du overveje strikning. Alle der har prøvet at strikke i mere end et par timer ved, at det er en yderst mediterende aktivitet, der afstresser en million gange bedre end at sidde foran fjernsynet, mobilen eller computeren. Det eneste du har brug for er strikkepinde og garn, så det er både nemt og billigt at komme i gang.

Hvis du vil prøve noget, der er knap så billigt, men kan være lige så nemt og, ifølge nogle, langt sjovere, så bør du overveje at købe, leje eller låne en 3D printer. Du kan selv designe de ting, du vil printe, så du kan bygge stort set hvad som helst med en smule kreativitet. I starten er det dog nok nemmere at finde et design, du har lyst til at lege med, og så for eksempel skrive dit navn, adresse eller andet ind i det, så du stadig sætter dig eget præg på tingen, før du printer den.

Den sidste hobby vi vil nævne her er yoga, der ligesom strikning er afslappende, men hvor du samtidig får motion og strækker ud i kroppen, hvilket er to ting de færreste rigtig gør nu til dags, hvor det meste arbejde efterhånden foregår bag et skrivebord. Det berør altså alle dele af dit helbred, og så kan det være ganske sjovt – det må siges at være win-win.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *