Sådan beskytter du dig mod årstidernes vejr

Det er vigtigt at beskytte sig mod vind og vejr, og det gælder hver af de fire årstider. Det er dog ikke de samme ting, du skal beskytte dig mod om sommeren som om vinteren, og det gælder såmænd også efteråret og foråret. Vi lærer alle sammen de her ting i løbet af vores opvækst, men der er mange, der glemmer dem – eller vigtigheden af dem. Man er nemlig typisk nødt til at ofre en hvis mængde tid, penge og komfort for at sikre sit helbred, men det er jo hverken en grund til ikke at spise sundt, ikke at dyrke motion eller ikke at beskytte sig mod årstidens vejr.

Om sommeren er det vigtigt at beskytte sin hud mod solen. Det kan du gøre ved at sørge for, at din hud altid er dækket, men det er hverken behageligt eller fordelagtigt med hensyn til at få den brune hud, som mange synes er attraktiv. I stedet kan du bruge solcreme, som er den mest almindelige måde at beskytte sig mod solens stråler i Danmark. Det beskytter mod at blive solskoldet og så reducerer det risikoen for at få kræft. Det er altså billig solcreme, du skal på udkig efter.

Efteråret byder på masser af vind og regn, og så begynder det desuden at blive koldere. Det er ikke længere nødvendigt at bruge solcreme, men det bliver nu mere eller mindre et krav at dække sig til. Det er nemlig nemt at blive syg, hvis man går rundt i regnen uden hverken regntøj eller paraply. Det er begrænset hvor meget en paraply kan holde regnen væk, så regntøj er det bedste valg. Til efteråret er det regnjakker og regnbukser på udsalg, du bør lede efter.

Til vinter begynder det at blive virkelig koldt og vi får en smule sne, så der skal vinterjakker og flyverdragter samt huer, halstørklæder og vanter til, hvis du har tænkt dig at gå udenfor. Det er desuden vigtigt at holde hjemmet varmt, så tjek termoruder og tænd op i brændeovnen eller radiatoren. Det du får brug for at købe til denne sæson er altså igen overtøj med mere.

Den sidste årstid er foråret, hvor det begynder at blive varmere og mange træer, buske og andre planter begynder at blomstre. Det første stykke tid er der typisk koldt, så det minder ret meget om vinteren. I starten er det dermed stadig halstørklæde og en hue som minimum, men du kan så småt undvære vanter, flyverdragt og vinterjakker, som i stedet skiftes ud med vind- eller regnjakker – alt efter hvordan vejret ser ud. Der er en årstid, hvor vi går fra det koldeste vejr til det varmeste, så det er ofte den tid på året, hvor det kan være sværest at vurdere, hvad for noget tøj, der er brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *