Sådan opnår du succes som iværksætter

Der er flere og flere i Danmark og stort set alle andre stedet verden over, der vælger at bliver iværksættere. Det er nok noget at gøre med, at de traditionelle jobs forsvinder på grund af blandt andet automatisering og industrialisering, hvilket sker hurtigere og hurtigere i samme grad som de teknologier, der danner grundstenene for disse nye muligheder. Der er desuden flere i hele verden, som er i middelklassen, hvor de ikke behøver at arbejde lige så meget for at tjene nok til at overleve. Det er trods alt noget nemmere at starte sin egen virksomhed og arbejde på sine egne ideer, når man ikke skal arbejde stort set alle sine vågne timer bare for at få nok penge til mad og et tag over hovedet. I Danmark er innovation en stor del af vores eksport, og det har været tilfældet i mange år efterhånden, så der er en god del infrastruktur på plads, der kan hjælpe dig med at komme i gang.

Det første du skal vide er, at det er nemt at oprette en virksomhed i Danmark, men der er nogle gebyrer og skatten er selvfølgelig også forholdsvis høj. I nogle lande kan du helt undgå at betale skat, men så koster det både meget at starte virksomheden og du vil formentlig være nødt til at flytte ud af Danmark og måske endda opsige dit danske statsborgerskab, da det ellers ville være for nemt for danskere helt at undgå at betale skat.

Du behøver desuden ikke hverken oprette en virksomhed i USA eller tænke så meget over, hvordan det foregår der, for at opnå succes. Der er for eksempel danske tøjmærker, der kan konkurrere med selv de store amerikanske virksomheder som Tommy Hilfiger. Danmark er faktisk kendt som et af de bedste lande at starte en virksomhed i, da vores lovgivning er konsistent og forholdsvis nem at finde rundt i. Der er desuden forsvindeligt lidt korruption og andre faktorer, der kan være virkelig svære at tage højde for, når man for eksempel ender i en retsag, hvilket er helt uundgåeligt, når ens virksomhed bliver stor nok.

Det vigtigste du kan lære for at blive en succesfuld iværksætter er dog, at du kommer til at gøre langt flere ting forkert end rigtigt – og at det er helt i orden. For mange er det faktisk mere eller mindre et mål at gøre ting forkert, men ikke i den forstand, at de gør ting, der uden tvivl er forkerte. Det handler mere om at gøre noget, der formentlig er et skridt i den rigtige retning, men hvis det viser sig at være en fejl, så fejrer de det, fordi de har lært noget nyt. Hvis alt går som du forventer, så kan det da godt ske, at du bliver rigtig rig, men du bliver ikke spor klogere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *