Sådan tilpasser du dit hjemmestrik til moden

Der er flere og flere i både Danmark og rundt om i verden, der vælger at lave deres eget tøj. Det er typisk strikning, der er deres primære våben til at producere tøjet, men nogle får da også syning og hækling ind som en del af processen. Hvis du er en af dem, der strikker dit eget tøj eller en gang imellem strikker til børn eller børnebørn, søskende eller forældre, anden familie eller venner, så ved du nok, hvor svært det kan være at få det til at passe til behovene for at klæde sig i moderne og stilrent tøj – og det er lige netop det, vi vil se nærmere på her. Hvis du ikke har prøvet at strikke tøj endnu, men på det seneste er blevet inspireret til at give det et forsøg, så kan du også have gavn af de råd, vi giver her.

Det er ikke nemt at skulle konkurrere med mærker som The North Face, der er kendte for at være moderne og billige uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller diversitet. Det er selvfølgelig noget mere personligt, når det er tøj, som er hjemmestrikket, men hvis det ligner noget, der er løgn, så er det nok alligevel de færreste, der vil bevæge sig uden for i det. Du tænker måske, at der er vigtigere ting end det mærke, der er på tøjet, og det har du da ganske ret i, men der er flere ting i vejen med meget af de hjemmestrik, der bliver lavet i de danske hjem.

Det første du skal sikre dig er, at det er den rigtige slags uld, du bruger. Hvis du for eksempel bruger bomuld, så slipper du for al den kløen, der så ofte bliver associeret med uld generelt, på trods af at det mest er uld fra dyr, der har den uheldige egenskab. Det er samtidig en mere bæredygtig form for uld, og så er det vegansk, i tilfælde af at det er noget, der er vigtigt for dig eller dem, der skal rende rundt i tøjet i sidste ende.

For at få tøjet til at passe sammen med den nyeste mode bør du lade dig inspirere af, hvordan den nuværende mode ser ud for den beklædningsdel, du er ved at strikke. De fleste strikker trøjer eller sokker, hvoraf det førstenævnte selvfølgelig er en vigtig del end den sidstnævnte. Det betyder dog ikke, at sokker slet ikke har nogen betydning, da det kan se virkeligt skidt ud, hvis sokkerne ikke matcher resten af tøjet, men det er mest et problem med valg af farver, frem for mønstre, tykkelse og så videre, som man skal være opmærksom på, når det er en trøje eller hue, man strikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *